Fórum

fórum

http://rss.forum.blogter.hu/

Rólam

egyszer erre is sort kerítek

Archívum

Blogroll

Civil Szolgáltató

Közterület, Szemét

Kedvenc szerzõk

Blogom címkéi

Fórum

Azt a rablókapitalista úristenit! - médiaajánlat

Először annak néztem, ...

Az érzékenyebb lelkűek kedvéért:

"...a blogban minden hozzászólás a szerzők magánvéleményét tükrözi. Ha a Blogter hivatalos álláspontjával találkozol, azt úgy fogjuk közzétenni, mint a Blogter hivatalos álláspontját, összetéveszthetetlenül."

http://bdk.blogter.hu/?post_id=68933

1.

Egy éve hittem, hogy El Lobo - A farkas brilliáns médiaajánlatát blogger felül nem múlja.

Röviden citálom a marketing farkas sziporkáját:

"... mit is vacakolok én itt apróval, készítek is gyorsan egy árjegyzéket (nettó árak):
- Cég nevének, vagy cég termékének szóba NEM hozása: havi 100.000 Ft
- Más cég nevének, termékének szóba hozása (lejáratóilag), alkalmanként 200.000 Ft
- Botrányfinomítás, elmismásolás, bagatellizálás: 200.000 Ft/alk.
- erős PR (rettenetesen nagy, álcázott seggnyalásként forog közszájon) 300.000 Ft/alk.
MEGJ.: Multik számára 300% felár (hazai ipar és iparosok támogatása!)"

2.
De úgy látszik, hogy ezek felett a sorok felett eljárt az idő. Ma ezt olvastam a tárgyban egy lényegretörő hozzászólásban:

"Azt a rablókapitalista úristenit! Ha reklámozni akarsz itt valamit, akkor fizess..."
(az idézet nem pontos)

3.
Hm, gondoltam, ez lenne a kommentelő médiaajánlata?
Ütős.
Kicsit extrém, de azér' ott van.
Nyilván alig győzi a hirdetők rohamát.

A komment egy másik mondatát később felidézve felcsillant, hogy talán csak móka az egész.

"Mondtam már, hogy ne reklámozz ingyen!"
(Hülyének nézi a szerzőt? Ki az a bolond, aki ingyen reklámoz bármit?)

De nincs :) a végén, valami nem stimmel. Komolyan gondolja? Alighanem igen.
Mintha túlpörgette volna magát a blogger. Láttunk már itt ilyet. Nagyot alakított maga A farkas, vagy Bdk, és talán mások is. Ha higgadtan, tájékozódó/ítélőképessége birtokában hítt fel, hát _az_ a vicces.

4.
A Interneten elképesztő kapacitású infrastruktúra csábít éjjel-nappal: töltsd fel, oszd meg, szerezz új élményeket, csatlakozz, blablabla. A szükséges ráfordítás, hát, mit is mondjak, többnyire a befektetett munkára/ötletre/ilyesmire korlátozódik.

Jó oka lehet ennek pl. az, hogy ezen a platformon hatékonyan, korábban soha nem látott pontossággal juttathatók célba a marketing üzenetek, nem kis hasznot hozva a játékosoknak.

Felteszem, hogy elképesztő hatékonysággal lehet piackutatni / véleménykutatni / marketingkutatni is, web2.0 alatt legalább.

Mérhető, hogy egy újonnan bedobott valami különféle felhasználók körében milyen gyorsan, milyen intenzitással mekkora említettséget, rokon/ellenszenvet generál.

Talán mindez politikai operációkkal kapcsolatban is elképzelhető. A szonda működtetése hatalmas üzleti érték kell hogy legyen. Pár vacak Terabyte, néhány portál/alkalmazás, némi sávszélesség ezért smafu.

5.
Már csak az igazság bajnokainak marketing- / médiaszennytől óvó, erős hozzászólásai fodrozzák a személyes mindentelérés / mindentmegosztás békés vizeit(illúzióját):)

Komolyan persze nem hagyhatók figyelmen kívül a kialakult közösségek, kultúrájuk, normáik, közérzetük, +/-szenveik.

Az viszont alighanem a közösségek számára nagy lehetőség, hogy megengedjék, hogy az élet leképeződjön a köreikben is.

Visszatérve a 2.-re,

persze a komment nem pont úgy íródott, csak utólag állt így össze. Talán, hogy lehessen vele valamit kezdeni.

- - - - - - - - -

Na most akkor lehessen reklám blogban, vagy ne legyen?

Írhat/tehet bárki, bármit?

Egy festő, énekes, táncos új koncertjére, kiállítására meghívhat blogbejegyzésben?

Egy bemutató? (hotel / étterem / plaza / autó / film / színházi / könyv / divat~?)

Egy új netes szolgáltatásról beszélhetünk? Utazási ajánlatokról?

Egy fogászati, vagy szenvedélybetegség kezeléséről?

Egy új politikai programról? 

...

-

cnr

cnr
2007-08-10 02:25:06

hopsz, az állásajánlatokat, a hiteleket és a parkettacsiszolást el is felejtettem

-

El Lobo - A farkas

El Lobo - A farkas
2007-09-05 23:00:08

Jót derültem, kösz kedves CNR az ide vezető linkért!

-

cnr - online marketing

cnr - online marketing
2007-09-06 15:16:24

Örültem a látogatásodnak El Lobo - A farkas!
- - - - -
A nyájas olvasónak pedig ajánlom a marketing Farkas komplex blogját!
Annál is inkább, mert sorait olvasva úgy érzi majd: "Jól járok!":)

(A lnket is ideteszem később, most sietek)

Most végre idekerül a gerillamarketing és komplex blog hivatkozása;

tehát, ha jót akarsz magadnak:
Blog * El Lobo - A Farkas,

ha pedig inkább SEO-ból szeretnél többet:
Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog,

vagy mindezen elágazásokat sok további fényes ösvényével egyetemben megtalálod a Farkas talán legszemélyesebb oldalain:
El Lobo - A Farkas

-

civertan

civertan
2007-09-06 20:19:37

Jó volt olvasni.....

-

El Lobo - A farkas

El Lobo - A farkas
2007-09-15 18:04:06

Hahó!
Már ezen is túl az idő, mert jönnek a bérgyerekek is (meg a bolondok ingyen)!

-

cnr

cnr
2007-09-19 01:09:23

Ne is mondd!
Telerondítják a játszóteret. Nagyon rossz kisgyerekek, mondhatom.
A végén mindig a szebbik nemnél kuncsorognak egy kis megértést, szeretet remélve. Csodálatosak...

A linket végre pótóltam:)

-

El Lobo - A farkas

El Lobo - A farkas
2007-09-19 14:32:47

Aztabetyárját!
Köszönöm a linkeket! :-)
Mint délelőtt ígértem odaát, hogy délután jövök - lám tartottam!
Sőt, mondhatnám tartottuk (ugye, akinek több blogja van, több identitással, az olykor út közben elfelejti, hogy melyik minőségében is utazik. Meg, hogy stílszerű legyek itt a szövegkörnyezethez: hogy MIBEN utazik.)
Szóval köszönjük a jó szót, meg az utakat (linkek) is mifelénk - szerte szét -, de most melyiken poroszkáljak hazafelé? Merthogy mindhárom hazafelé visz, az tuti, de azt a rablókapitalista hétszázát, melyik éri meg jobban? Melyik a rövidebb? Melyiken húzom ki a rövidebbet?
Na, mindegy, hárman három felé! :-)

-

cnr

cnr
2007-09-19 14:40:44

Üdv, El Lobo - A farkas!

Ha időd engedi, nézz be a Blogter alkotmányozó nemzetgyűlésre is!

-

El Lobo - A farkas

El Lobo - A farkas
2007-09-19 14:44:18

Melyikünk? :-) Hol?

-

cnr

cnr
2007-09-19 14:49:00

:D

Ez most "csak olyan szájhagyomány alapú" marketing, semmi optimalizálás részemről.

Itteni címlap, "friss", utsó előtti tétel.

A lényeg: bolondozás - bolondok ellen:)

• Értékelés:
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

Blogter

0Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet